Hangers

Op deze pagina een verzameling van de door mij gemaakte hangers. Ziet u een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of loopt u zelf met een idee? Neem vrijblijvend contact op!

Viking amulet

Deze hanger is volledig met de hand uitgebeiteld (op de zetting en hangeroog na). Het is een beeltenis geïnspireerd op noordse mythologie. De raven Huginn en Muninn zijn de raadgevers van Odin en slaan in deze hanger de vleugels ineen.

 

Gemaakt in 925 zilver en 999 zilver

Edelsteen: Pietersiet


Briged's Cross

Deze hanger staat symbool voor de Ierse Godin/Heilige Brigid. Het kent vele betekenissen en een lange geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gemaakt van een grasachtige plant. Deze uitstraling heb ik terug laten komen in mijn vertaling van het symbool.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelsteen: Tzavoriet (Granaat)


Familiehanger

Samen een kindje mogen verwelkomen in deze wereld is een bijzondere aangelegenheid. Papa en mama slaan hun armen om het kleine wondertje (edelsteen). Om hun heen staan dierbare die ze steunen. Symbolisch geplaatst in een hart.

 

Gemaakt in 925 zilver

Edelsteen: CZ


Gouden fantasiehanger

Bij deze opdracht ben ik volledig vrij gelaten bij het creatieproces. Samen in gesprek, zoeken naar kleuren en vormen. Vol informatie en ideeën komt uiteindelijk deze hanger (en ring) tot ontstaan. Dit is één van de verschillende manieren waarop een bijzondere set zoals deze tot stand komt. Gemaakt met hergebruikt goud van de klant.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelsteen: 1x Spinel, 1x Saffier, 1x Parelmoer.

 

Zie bij 'Ringen' de bijpassende ring.

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!


Boerenzwaluw

Als liefhebber van vogels was deze opdracht bijzonder leuk te maken. De lievelingsvogel van degene die deze hanger cadeau kreeg is de boerenzwaluw. Het rode steentje staat symbool voor de rode delen op het kopje van deze mooie vogel.

 

Gemaakt in 925 zilver. 

Edelsteen: Robijn (synthetisch).


Trouwring hanger

De letters in deze hanger zijn de initialen van de voornaam van beide voormalige dragers van de ring. Wat leuk dat de combinatie precies het woord vormt waarmee de ringen jaren geleden zijn bezegeld.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!


Triquetra

Symboliek in sieraden vind ik altijd erg mooi en interessant. Heel veel culturen en religies hebben symbolen gebaseerd op een drie-eenheid. In dit geval de Keltische triquetra (latijn) wat letterlijk 'driehoekig' betekend.

 

Gemaakt in 925 zilver.


Drie hangers

Voor drie dames mocht ik elk een hanger maken. Deze sieraden zijn gemaakt van hergebruikt 14kt goud van een dierbare. De hangers bestaan elk uit drie elementen die met elkaar in verbinding staan.

 

Gemaakt in 14kt hergebruikt goud.

Edelsteen: Diamant.


Bedrijfslogo

Voor een 10 jarig jubileum mocht ik voor een bedrijf deze hanger van hun logo maken. De hanger meet ongeveer 20mm.

 

Gemaakt in 925 zilver.


Hanger met ogenjaspis

In deze hanger draait alles om "ogen". De gebruikte edelsteen is dan ook een ogenjaspis. Zowel de zetting als oog/hangeroog hebben in dit thema complementaire vormen gekregen.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Ogenjaspis.


Yggdrasil hanger

De vormgeving van deze hanger is gebaseerd op de yggdrasil (levensboom). Het bestaat uit een bol 13mm met bovenin het bladerdak en onderin de wortels. In het midden ligt het oppervlak met in het midden een diamant. De hanger kan 360 graden draaien. Bij 'Ringen' kunt u de bijpassende ring vinden.

 

Gemaakt van 14kt hergebruikt goud.

Edelsteen: Diamant.

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!

 


Saucer

Ik mag nu eenmaal graag experimenteren met vormen. Zo nu en dan komen er soms verrassende resultaten uit. Deze geometrische hanger is daar een voorbeeld van.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Miloniet.


Zilveren hanger

Deze hanger is gemaakt rondom een ruw stuk calciet. Deze mooie steen is door de eigenaar zelf gevonden en heeft een bijzondere waarde. Ze wilde hem cadeau doen aan haar vriend als herinnering aan een fijn moment. Tevens wilde ze graag een stukje van zichzelf geven. Dit is gedaan in de vorm van een uitgezaagde lucht (wolken, zon) op de achterzijde. Mooie luchten zijn haar passie en voor hem heel herkenbaar.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Calciet ruw (aangeleverd).


Levensboomhanger

Deze hanger is bedoeld ter ere van alle familieleden van de drager. Zij zijn allen vertegenwoordigd in de takken van de boom.

 

Gemaakt in 14kt goud.