Hangers

Op deze pagina een slide-show met door mij gemaakte hangers. Een aantal hangers heb ik verder uitgelicht en staan onder de voorstelling. Ziet u een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of heeft u zelf een idee? Neem vrijblijvend contact op!

Viking amulet

Deze hanger is volledig met de hand uitgebeiteld (op de zetting en hangeroog na). Het is een beeltenis geïnspireerd op noordse mythologie. De raven Huginn en Muninn zijn de raadgevers van Odin en slaan in deze hanger de vleugels ineen.

 

Gemaakt in 925 zilver en 999 zilver

Edelsteen: Pietersiet


Briged's Cross

Deze hanger staat symbool voor de Ierse Godin/Heilige Brigid. Het kent vele betekenissen en een lange geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gemaakt van een grasachtige plant. Deze uitstraling heb ik terug laten komen in mijn vertaling van het symbool.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelsteen: Tzavoriet (Granaat)


Kruis

Deze hanger moest voorzien worden van de nodige symboliek, maar in de uitwerking had ik de vrije hand. De volgende symbolen zijn in dit sieraad verwerkt: Kruisje (voor het geloof), anker (voor familie), druppel (passie), aquamarijn (geboortesteen). Deze zijn allemaal, vanwege hun betekenis, op een specifieke manier in de hanger geplaatst. Niet alleen de hanger, maar ook dit collier is volledig met de hand gemaakt.

 

Gemaakt in 935 argentium zilver

Edelsteen: Aquamarijn


Gouden fantasiehanger

Bij deze opdracht ben ik volledig vrij gelaten bij het creatieproces. Samen in gesprek, zoeken naar kleuren en vormen. Vol informatie en ideeën komt uiteindelijk deze hanger (en ring) tot ontstaan. Dit is één van de verschillende manieren waarop een bijzondere set zoals deze tot stand komt. Gemaakt met hergebruikt goud van de klant.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelsteen: 1x Spinel, 1x Saffier, 1x Parelmoer.

 

Zie bij 'Ringen' de bijpassende ring.

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!


Yggdrasil hanger

De vormgeving van deze hanger is gebaseerd op de yggdrasil (levensboom). Het bestaat uit een bol 13mm met bovenin het bladerdak en onderin de wortels. In het midden ligt het oppervlak met in het midden een diamant. De hanger kan 360 graden draaien. Bij 'Ringen' kunt u de bijpassende ring vinden.

 

Gemaakt van 14kt hergebruikt goud.

Edelsteen: Diamant.

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!