Huisdieren

Huisdieren zijn in veel huishoudens niet meer weg te denken. Mijn vrouw en ik hebben zelf Finse Lappenhonden en Maine Coon katten waar wij bijzonder gek mee zijn. Op deze pagina ziet u een verzameling van de door mij gemaakte huisdiersieraden.

Er is veel mogelijk; bijvoorbeeld de beeltenis van uw huisdier in een ontwerp, een hanger met huisdierhaar of een tandje verwerkt in een sieraad. Ziet u op deze pagina een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of loopt u zelf met een idee? Neem vrijblijvend contact op!

Jessiering

Deze smeedring mocht ik maken ter ere van de stoere Australian Shepherd 'Jessie'. Als je de ring denkbeeldig uitvouwt zie je het initiaal. Zijn melktandje is geplaatst in een uitgefreesde rusting en ernaast is een steentje gezet in zijn oogkleur.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Saffier.


Ring voor Wytakuh

Als eerbetoon voor de geliefde hond Wytakuh mocht ik deze ring maken. Aan weerskanten lopen twee banen met vacht (links bruin en rechts wit). De haren zijn veilig afgedekt met een laagje kunsthars. Onder de 'W' is ruimte gemaakt waarin as rust. Een bijzondere herinne'ring' aan een fijne vriend.

 

Gemaakt in 925 zilver.


Aila hanger

De hanger heb ik gemaakt voor mijn vrouw. Het is ons eerste hondje in silhouet. Drie bedeltjes: Een steen in haar vachtkleur, een zetting met haar tandje en een staartje waarin haar naam is gegraveerd.

 

Gemaakt in 14kt rood, wit en geel goud.

Edelsteen: Zirkoon.


Dierenbedels

Negen lieve huisdieren met allen een kenmerkende uitstraling en karakter. Voor ieder een bedel waarin deze eigenschappen centraal staan. Sommigen overduidelijk en andere weer symbolisch. Al met al een armband vol 'dier'bare bedels.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelsteen: Diverse CZ, Robijn (synthetisch) en Parel.


Hanger met huisdierhaar

Het haar (of wat anders) wordt verwerkt in polyester giethars. Dit is een heldere kunststof met een hoge hardheid en duurzaamheid. Het is veilig te dragen en gezien mijn zettingen dicht zijn zal er geen contact met de huid ontstaan. Dit product kan door uv straling na langdurig dragen een lichte tint verkleuren op niet storende wijze.

 

Deze hanger meet bij benadering 15mm (ornament).
 

Gemaakt in: 925 zilver of 14kt goud.

Ornament: Polyester + haar (bv van uw huisdier).