Huisdieren

Huisdieren zijn in veel huishoudens niet meer weg te denken. Mijn vrouw en ik hebben zelf Finse Lappenhonden en Maine Coon katten waar wij bijzonder gek mee zijn. Op deze pagina ziet u een verzameling van de door mij gemaakte huisdiersieraden.

Er is veel mogelijk; bijvoorbeeld de beeltenis van uw huisdier in een ontwerp, een hanger met huisdierhaar of een tandje verwerkt in een sieraad. Ziet u op deze pagina een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of loopt u zelf met een idee? Neem vrijblijvend contact op!

Jessiering

Deze smeedring mocht ik maken ter ere van de stoere Australian Shepherd 'Jessie'. Als je de ring denkbeeldig uitvouwt zie je het initiaal. Zijn melktandje is geplaatst in een uitgefreesde rusting en ernaast is een steentje gezet in zijn oogkleur.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Saffier.


Ring voor Wytakuh

Als eerbetoon voor de geliefde hond Wytakuh mocht ik deze ring maken. Aan weerskanten lopen twee banen met vacht (links bruin en rechts wit). De haren zijn veilig afgedekt met een laagje kunsthars. Onder de 'W' is ruimte gemaakt waarin as rust. Een bijzondere herinne'ring' aan een fijne vriend.

 

Gemaakt in 925 zilver.


Aila hanger

De hanger heb ik gemaakt voor mijn vrouw. Het is ons eerste hondje in silhouet. Drie bedeltjes: Een steen in haar vachtkleur, een zetting met haar tandje en een staartje waarin haar naam is gegraveerd.

 

Gemaakt in 14kt rood, wit en geel goud.

Edelsteen: Zirkoon.


Dierenbedels

Negen lieve huisdieren met allen een kenmerkende uitstraling en karakter. Voor ieder een bedel waarin deze eigenschappen centraal staan. Sommigen overduidelijk en andere weer symbolisch. Al met al een armband vol 'dier'bare bedels.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelsteen: Diverse CZ, Robijn (synthetisch) en Parel.


Bedelarmband

Een armband vol met miniatuur bedels. Deze 9 "mini" bedels staan allemaal symbool voor geliefde huisdieren. Ze meten allemaal rond de 10mm. Zowel de bedels als de armband zijn volledig met de hand gemaakt. Iedere bedel heeft minstens één edelsteen in een kleur bijpassend aan het gerepresenteerde dier.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelsteen: 8 saffieren en 2 diamanten.Hanger 'Fay'

Deze eenvoudige, maar elegante hanger is voor voorzien van cabochon geslepen parelmoer. Fay is een Zwitserse witte herder waarbij deze natuurlijke edelsteen erg goed past. Uit de achterzijde van de zetting is een hoofdletter F gezaagd.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Parelmoer.


Hanger met paardenkies

In deze hanger is een stuk kies verwerkt van een paard. Op de voorzijde is het initiaal verwerkt.

 

Gemaakt in 925 zilver.

 


Hanger hondenpoot

Dit subtiele hangertje is gemaakt vanaf een pootafdruk in inkt. In één van de teentjes zit en groene edelsteen (peridot). Veel items in het leven van deze hond hebben deze kleur wat een herkenbaar element geeft.

 

Gemaakt in 925 zilver.

Edelsteen: Peridot.


Hanger met huisdierhaar

Het haar (of wat anders) wordt verwerkt in polyester giethars. Dit is een heldere kunststof met een hoge hardheid en duurzaamheid. Het is veilig te dragen en gezien mijn zettingen dicht zijn zal er geen contact met de huid ontstaan. Dit product kan door uv straling na langdurig dragen een lichte tint verkleuren op niet storende wijze.

 

Deze hanger meet bij benadering 15mm (ornament).
 

Gemaakt in: 925 zilver of 14kt goud.

Ornament: Polyester + haar (bv van uw huisdier).


Hondenkopjes

Honden zijn onze beste vrienden. Mijn vrouw en ik hebben zelf Finse Lappenhonden waar wij bijzonder gek mee zijn. Het heeft mij altijd leuk geleken een huisdieren lijn te ontwikkelen in eigen stijl. De kenmerken van de hondjes worden zo goed mogelijk bij benadering op basis van door u aangeleverde foto's gerealiseerd.

  

Naast zilver kan er ook in bi-colour en goud gewerkt worden, hiervoor kan ook uw eigen goud gebruikt worden.

Graveren van de naam van uw huisdier is ook mogelijk (kosteloos bij aanschaf).