Ringen

Op deze pagina ziet u een slide-show van door mij gemaakte ringen. Een aantal ringen heb ik verder uitgelicht en staan onder de voorstelling. Ziet u een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of heeft u zelf een goed idee? Ik hoor heel graag van u!

Organische ring

Bij deze ring heb ik mij laten inspireren door organische dynamiek. De ring heeft als prominente edelsteen een roze spinel. Hiernaast liggen nog een zachtroze spinel en een groene demantoid granaat.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelstenen: Spinel (2x), Demantoid granaat.


Themaring middeleeuwen

De inspiratie voor deze ring komt voornamelijk vanuit middeleeuwse vormgeving. De middenband is gemaakt van 14kt goud en bestaat uit twee banen met daartussen een motief. Aan weerskanten zijn 14kt witgouden banden geplaatst. In het midden rust een diep rode Spinel in een 14kt gouden zetting.

 

Gemaakt in 14kt goud

Edelsteen: Spinel.

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!


Gouden fantasiering

Bij deze opdracht ben ik volledig vrij gelaten bij het creatieproces. Samen in gesprek, zoeken naar kleuren en vormen. Vol informatie en ideeën komt uiteindelijk deze ring (en hanger) tot ontstaan. Dit is één van de verschillende manieren waarop een bijzondere set zoals deze tot stand komt. Gemaakt met hergebruikt goud van de klant.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelstenen: 1x Spinel, 1x Saffier, 1x Parelmoer.

 

Zie bij 'Hangers' de bijpassende hanger.

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!


Fantasiering

Bij deze ring heb ik mij laten inspireren door het mystieke gevoel van fantasie. De basis bestaat uit een sierlijk patroon voorzien van fijne balletjes (grenailles). Tussengelegen de edelsteen Chroomdiopsiet waaruit een sierlijke vertakking ontspringt. Het geheel ligt tussen twee vlinders op een robuuste scheen.

 

Voorbeeld in 925 zilver.

Edelsteen: Chroomdiopsiet.

 

Klik hier om te zien hoe deze sieraden vervaardigd worden!


Yggdrasil (levensboom) thema

Deze ring bestaat feitelijk uit twee ringen. Een binnenring waarin het aardoppervlak symbool staat. De buitenste ring bestaat uit wortels en het bladerdak die de oppervlakte laag omsluit. De vinger wordt zo als het ware de kern van de wereld. In het bladerdak zijn 3 diamanten (vruchten van de levensboom) gezet die kinderen symboliseren. Bij 'Hangers' kunt u de bijpassende hanger vinden.

 

Gemaakt in 14kt goud (hergebruikt)

Edelsteen: Diamant 3x 0.015ct

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!