Werk met speciale materialen

Emaille

Emaille is een soort glas wat al vanuit de oudheid als versierende techniek werd toegepast in sieraden. Dit tijdrovende proces vereist precisie en geduld. Het glas wordt op verschillende manieren aangebracht afhankelijk van het gewenste resultaat. Het is een techniek waar ik altijd al mee heb willen werken en waar ik steeds meer waardering voor ontwikkel.

Emaille hanger

Ook met emaille werk ik graag uit vrije hand. Vormen en kleuren vinden zich een weg beïnvloed door het moment. Hangers zoals deze zijn hiervan het resultaat. Ze zijn allemaal anders en uniek. 

 

Gemaakt in 999 fijn zilver en 925 zilver.

Edelsteen: Zoetwaterparel.


Hanger voor Yesim

Hij woont in Nederland, zij in Turkije. Deze hanger heeft als thema de oceaan die tussen hun in ligt. Een dwarsdoorsnede van een slakkenhuis vormt symbolisch de golven (zijn passie is schelpen). Een sterrenhemel voor de romantiek. Yesim betekend Jade in het Turks wat reden gaf voor de extra edelsteenhanger. Zo zie je maar, sieraden kunnen een prachtig verhaal vertellen.

 

Gemaakt in 999 fijn zilver en 925 zilver.

Edelsteen: Jadeiet (Jade)


Hout

Wereldkaart hanger

Deze hanger is qua vorm (bij benadering) gebaseerd op de projectie van Oswald Winkel en wordt gezien als de meest prettige. De aarde is opgebouwd uit 17 verschillende soorten hardhout in lagen van +/- 1mm. De continenten zijn gemaakt van 925 zilver en met schroefjes (tevens zilver) gemonteerd. Het geheel is geplaatst in een zware zilveren zetting.

 

Gemaakt in 925 zilver en diverse soorten hardhout.

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!