Ter nagedachtenis

Op deze pagina een verzameling van de door mij gemaakte sieraden om iemand te herdenken. As hangers horen ook tot de mogelijkheden.  Ziet u een ontwerp waardoor u geïnspireerd bent geraakt, of loopt u zelf met een idee? Neem vrijblijvend contact op!

Manchetknoop hanger

Deze hanger is ter nagedachtenis aan een dierbare wiens sieraden gebruikt zijn in de vervaardiging. De manchetknopen vormen de basis van een symbolische vuurtoren. Hierin ligt het as van de dierbare. In het lichthuis zijn rondom stenen gezet in de kleuren van het spectrum. De hanger kan volledig draaien.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelsteen: Diverse zirkonia's

 

Klik hier om te zien hoe dit sieraad vervaardigd wordt!

 

 


Zegelringhanger

De gouden ring van opa was ernstig versleten. Echter zal ik altijd het onderste uit de kan halen om te proberen redding te geven aan een dierbaar sieraad. De gravure heb ik in de originele vorm van de ring voorzien van een stevige massieve plaat met oog. De weerskanten van de ring konden gebruikt worden als hangeroog. Zo is deze ring omgevormd tot hanger en kan weer een leven lang mee.

 

Gemaakt in 14kt goud.


Gouden hanger trouwringen

Deze trouwringen werden niet meer gedragen. Ze zijn wel erg dierbaar en daarom is er een hanger van gemaakt. De beide ringen kunnen volledig draaien rondom het ornament. De gravures liggen gelijk naast elkaar. Op deze manier vormen de ringen samen een nieuw sieraad.

 

Gemaakt in 14kt goud.

Edelsteen: Lapis lazuli


Gouden hanger trouwringen

Hierbij nog een tweetal voorbeelden van hangers gemaakt van ongedragen trouwringen. Het eerste voorbeeld met een speciale bedel, het tweede met een zeer dierbaar tandje. Het concept is gelijk, maar de uitvoering per hanger anders. Zo blijft iedere hanger uniek.

 

Gemaakt in 14kt goud.